Follow us

Oliver Söderström / Cars  / Lestrup Racing Team byter till Audi och smygstartar 2022 med långlopp

Lestrup Racing Team byter till Audi och smygstartar 2022 med långlopp

Audi RS 3 LMS, foto: Lestrup Racing Team

Stockholms-teamet Lestrup Racing Team byter märke inför STCC TCR Scandinavia 2022 och tävlar med två helt nya Audi RS 3 LMS efter att ha tävlat med Volkswagen sedan 2017.

– Detta är ett mycket viktigt byte för oss så vi fortsatt kan vara konkurrenskraftiga och nå våra mål om att slåss om båda STCC-titlarna, säger Fredrik Lestrup, delägare Lestrup Racing Team.

– Den nya Audin är en betydligt mer kompetent tävlingsbil med fler inställningsmöjligheter som gör att vi kan ställa in bilarna mycket bättre efter våra förares behov.

Teamet smygstartar årets racingsäsong med 12-timmars på Hockenheim i helgen där teamet kommer att tävla med en av sina nya Audi-bilar.

STCC-förarna Oliver Söderström och Andreas Bäckman kommer att dela en av de nya Audi-bilarna med Marcus Fluch och Emil Sällberg, medan teamets andra Audi ännu inte levererats från Audi Sport.

– Det ska bli sjukt kul att dra igång säsongen i helgen och göra debut i nya Audin som ser helt fantastisk ut, säger Oliver Söderström.

– Helgens tävling blir en perfekt möjlighet för oss att lära känna den nya bilen och förbereda oss inför STCC-säsongen med mycket körning. Och medan detta främst är en förberedelse så tror jag vi kan vara konkurrenskraftiga i helgen och utmana om en topplacering i TCR-klassen.

Senast Lestrup Racing Team körde långlopp var Dubai 24-tummars 2020 där de tog pole position och säkrade en pallplats i TCR-klassen.

No Comments

Reply