Follow us

Oliver Söderström / STCC  / Junior SM-kampen i STCC tätnar – 5 poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman

Junior SM-kampen i STCC tätnar – 5 poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman

Kampen om årets Junior SM-titel i STCC TCR Scandinavia är jämnare än någonsin – inför årets två sista tävlingshelger skiljer det bara fem poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman.
Dessutom lurar Robin Knutsson, som sensationssegrade på Anderstorp senast, på tredjeplatsen 27 poäng bakom.

– Mitt sikte för de sista tävlingarna är helt klart på junior-titeln och att ta min första seger för året, säger Oliver Söderström.

– Hugo är duktig och det kommer att bli tight, däremot tycker jag totalt sett att vi har varit starkare i år och jag tror att vi kan ta hem det.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman säkrade sin tredje pallplats för säsongen senast på Anderstorp, men tappade totalt fyra poäng på Oliver Söderström efter de tre tävlingarna.

– Vi siktar på junior-guldet, men jag ger mig in i de sista två tävlingshelgerna utan för mycket fokus på poängen, säger Hugo Nerman.

– Det viktigaste är att kvala bra, speciellt på Knutstorp där det är svårt att köra om, och att leverera konsekvent i tävlingarna då det är så jämnt i mästerskapet. Jag känner mig absolut optimistisk inför de kommande tävlingarna.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström har totalt tagit sex juniorsegrar i årets mästerskap medan Hugo Nerman har tagit tre, se komplett ställning här.

I totalmästerskapet ligger Oliver Söderström på fjärde plats, 94 poäng från ledning, medan Hugo Nerman ligger på sjätte plats, 110 poäng från ledning, se komplett ställning här.

No Comments

Reply